Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

lost : το μεγάλο κεφάλαιο Θ. ( μερος 4ο ή αλλιως και επιλογος ) )

Ο καίρος πέρασε και την σχέση αυτή ( αν τη λές δα και σχέση ) οπώς και τον συγκεκριμένο μαλακά ο οποιος ηταν ο μεγαλύτερος απο όλους  τα ξέχασα όλα . Ο χρόνος σβηνει ευκολα το παλιο κακο συναισθημα , που στο κατω κατω θες να ξεχάσεις . Κάπως ετσι όταν γυρναγα απο το βιντεοκλαμπ , αρχισα να ξεχναω πως ο Θ.  μπορει να είναι στη Καμάρα και πως αν τον δω μάλλον θα ηθέλα να χαραξω το πρωσοπο του με τα κλειδία μου. Απλά δε με ένοιαζε πια .
Αλλή μια εξεταστκή πέρασε και κάπως ετσι ξεκίνησα να ετοιμάζομαι για το Πόσειδι το φοιτητικο καμπινκ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή αλλιως το πιοσειδι οπως το λεμε εμεις . Το Ποσειδι λοιπον ειναι ενα μαγικο μέρος στη Χαλκιδικη οπου μπορεις να παρεις μαζι σου το αλκοολ σου , τη σκηνη σου και το μαγιο σου και με την τιμη των 5 ευρω να περασεις ολο σου το καλοκαιρι σε μια παραλια που περιλαμβανει λεσχη με φαγητο στο 1, 5 ευρω και ενα μπιτσομπαρο που παιζει ολα τα καλοκαιρινα χιτ 24/7 . Την ιδια ιδεα βεβαια με εσενα εχει και ολο το υπολοιπο πανεπιστημιο οποτε σε αυτα τα δεδομενα για το πρωτο σκ του ιουλιου προσθεσε σχεδον ολους τους φοιτητες του αριστοτελειου και απο εναν καλεσμενο για τον καθενα . Απορω πως δεν εχει βυθιστει ακομα .
Εκει βρισκεις καθε καρυδιας καρυδι , τον δαπιτη , τη χαζογκομενα που αν δε βαλει μασκαρα και φουλ μεικ απ δεν παει στη παραλια , τον τζιβα που αραζει και ακουει ρεγκε , τους γυμνασμενους τυπους με τα μουσκουλα και τα κολλητα μαγιο , τις παρεες αγοριων με μια σκηνη για αυτους και μια για τις μπυρες τους και φυσικα μερικες ιδρωμενες αρχιτεκτονισσες που κοβουν ξυλα σε ενα workshop .
Αυτα βέβαια πριν γιατι μετα απλα ειχαμε τη χαρα του να εχουμε ενα σπιτακι αντι για σκηνη και να ειμαστε οι μονες που καταφερναμε να κοιμομαστε τα πρωινα μετα το μπιτσομπαρο . Το μπιτσομπαρο στο πιοσειδι ειναι κατι σαν θρησκεια . Δεν εχει σημασια τι μουσικη ακους στον ελευθερο σου χρονο . Καθε βραδυ εντελως μεθυσμενος θα προσπαθησεις να συρθεις με τη παρεα σου κατα τις 2 μεχρι τη παραλια οπου θα αρχισεις να χορευεις μεχρι τις 8 που θα κανεις μια βουτια στη θαλασσα με τα ρουχα ή τα εσωρουχα ( οι πιο συντηριτικοι πανε και βαζουνε και μαγιο στη σκηνη τους ) και μετα θα πας γραμμη στο κυλικειο για τυροπιτα και στη σκηνη σου για υπνο . Οι διαταραγμενες ωρες ησυχιας για το Ποσειδι ειναι 8-2 το μεσημερι ενω κατα απο τις 11 μεχρι τη 1 γινεται το αδιαχωρητο στις γυναικειες τουαλετες , οπου ο μισος γυναικειος πληθυσμος του ΑΠΘ προσπαθει να σινιαριστει για την επερχομενγ βραδια .

Ετσι λοιπον απολαμβανα τις καλοκαιρινες μου διακοπες και παρταρα ασυστολα . Ωσπου ηρθε ενα ακομα μεθυσμενο βραδυ και συρθηκα στο μπιτσομπαρο . Χορευα με την καρδια μου ενα πρωινο τσιφτετελι ενω ειχε αρχισει να ξημερωνει και μπορουσες να δεις την ανατολη να λαμπυριζει μεσα στα νερα της Χαλκιδικης .
Εκει λοιπον που λικνιζομουν αμεριμνη στο μοναδικο αυτο ρυθμο ξαφνικα ενιωσα δυο χερια να αγγαλιαζουν τους γοφους μου και καποιον να κολλαει πανω μου απο πισω . Γυρναω ταραγμενη πισω για να δω αν ειναι καποιος λιγουρης ή καποιος φιλος που μου κανει πλακα . Και τι βλεπω ? Τον Θ . Κυριολεκτικα ενιωσα λες και ειδα φαντασμα . Χλωμιασα και αρχισα να ουρλιαζω :
- Μα καλα ποσο μαλακας μπορει να εισαι φυγε φυγε ....
Μετα εκλαψα λιγο , χορεψα λιγο και εν τελη ετρεξα στη σκηνη μας να παρω τον καπνο μου για να καπνισω τρια βιαστικα τσιγαρα στο κατωφλι . Πραγματικα ενιωθα λες και ειχα παθει ανακοπη .
Το επομενο βραδυ ξανα στο μπιτσομπαρο ετρεμα μηπως τον δω απο μακρια . Και τον ειδα . Με ατενιζε με το βλεμμα του απο μακρια . Καποια στιγμη τον ειδα να καθεται με μια κοπελα στη παραλια . Παρατηρησα πως αυτη ηταν πιο παχια απο εμενα και στεναχωρηθηκα λιγο . Μετα την αφησε μονη της στη παραλια και εφυγε . Προφανως ηταν φιλη του .
Οσες φορες προσπαθησα να ξεχαστω και να χορεψω τον εβλεπα να με παρακολουθει απο μακρια . Καποια στιγμη βρεθηκε ακριβως απο πισω μου . Αποφασισα να μην κανω σαν βρεφος και να του μιλησω .
-Γεια , συγνωμη για χτες αλλα με τρομαξες ...
-Τι κανεις μικρη Μαριλια ? , ετσι με ελεγε παντα και ακουμπησε τα μαλλια μου κι ανατριχιασα .
- Καλα ειμαι , εσυ ?
-Καλα κι εγω . Μια χαρα ποσειδαρα .
Εγω για λιγο σταματησα να μιλαω . Δεν ηξερα τι αλλο θα μπορουσαμε πιθανα να πουμε οποτε απλα σωπασα .
-Θες να με ρωτησεις κατι για τοτε , μου ειπε και χαμογελασε με νοημα ...
-Τι θα μπορουσα να σου πω . Νομιζω πως και μονος σου μπορεις να καταλαβεις ποσο μεγαλος μαλακας εισαι .
Και γυρισα στις φιλες μου . Με ρωτησαν αν εμαθα γιατι . Τους ειπα πως δεν εχει σημασια το γιατι . Απλα ηταν ετσι .
Οταν πηγα για την πρωινη μου τυροπιτα στο κυλικειο ο Θ. ξαναεμφανιστηκε .
Με ρωτησε που εμενα , για τις διακοπες μου και πως ειναι η ζωη μου . Το απαντησα σε ολα ξερα εενω μασουλαγα την τυροπιτα και παρατηρουσα πως του ελειπε μια σαγιοναρα και το πουκαμισο του ηταν στραβοκουμπομενο .
Και καπως ετσι την επομενη πηρα το ΚΤΕΛ για Θεσσαλονικη με προορισμο την Ελαφονησο , την Τηνο και την Ηρακλεια .Σε ολες μου τις διαδρομες με ολα καραβια πλοια τρενα και λεωφορεια ακουγα μανιακα αυτο :--------->


Νομιζα πως δεν θα τον ξαναεβλεπα ξανα αλλα τελικα τα πραγματα ερχονται διαφορετικα απο οτι τα περιμενουμε . Και μολις πριν 3 εβδομαδες απο τη στιγμη που γραφω αυτο το ποστ τον ξαναειδα  . ( συνεχιζεται ... )

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Προς εκπαιδευση και διαπαιδαγωγηση του αρσενικου κοινου μου

Ανακάλυψα σήμερα αυτό το άρθρο για το πως να κανείς καλά γλειφομούνια . Το βρήκα επιεικώς καταπληκτικό ( υπήρχε το ίδιο και για πίπες και ήταν εξίσου επιμορφωτικό ) . Το ζήτημα είναι πως διαβάζοντας το κατάβα πως όσες φορές μου εκάναν με εξαίσια αποτελέσματα ακολουθήθηκε το συγκεκριμένο μοτίβο . Μάθετε και απολαυστέ λοιπόν: